top of page

Jory de zoete

Loper

Hoi,

 

Mijn naam is Jory de Zoete. Sommige van jullie zullen mij misschien wel kennen van Tc de Kooistee waar ik al 9 jaar met veel plezier tennis. Sinds een paar jaar zit ik in de jeugdcommissie en ben ik bij veel jeugdactiviteiten betrokken. Vorig jaar juli heb ik op het Albeda College mijn diploma “sport en bewegen” behaald, en mag ik zwemles geven en ben ik bewegingsagoog en sportmasseur. In september ben ik op de Hogeschool Rotterdam een nieuwe opleiding begonnen namelijk de opleiding Fysiotherapie.

 

Vorig jaar juni liep ik Rondje Voorne met een team en kwam ik Cock en Mandy tegen op het strand van Rockanje. Zij kwamen heel enthousiast naar mij toe en vroegen mij of ik mee wilde doen aan de Roparun. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken, en daar heb ik meerdere redenen voor: Twee jaar voordat ik geboren werd is mijn opa overleden aan longkanker hierdoor heb ik hem niet gekend. In 2014 werd bij mijn tante eierstokkanker ontdekt, voor mij een 2e moeder en eventjes dacht ik dat ik haar kwijt zou raken, maar toen ik zag met hoe veel power zij de strijd aan ging was die gedachte al snel verdwenen. Begin dit jaar werd bij een oom van mij longkanker ontdekt waar helaas niks meer aan te doen was, en helaas heeft hij de strijd tegen deze ziekte verloren. Dus als we volgend jaar langs de Daniël de Hoed lopen zullen er wel wat traantjes vloeien voor hun.

 

Mijn taak binnen het team is het organiseren van activiteiten, want naast het lopen en fietsen moet er natuurlijk veel geld opgehaald worden d.m.v. het organiseren van activiteiten. We hebben al een paar leuke activiteiten in onze gedachten waar we jullie snel over gaan informeren!

bottom of page